Zomerweken Qigong, Martial Arts & Energiewerk in Frankrijk – 2024

Chinese Martial Arts – Wushu-Kung fu, zijn oude technieken die zijn ontwikkeld voor de unieke ontwikkeling van het menselijk lichaam, de geest en de ziel. Van elementaire zelfverdediging, via de beheersing van de geest, helende oefeningen en medische Qigong of combat Tai Chi tot het spirituele deel dat verder gaat dan het zicht en tastbare zelf en het verkennen van ‘Tao’. 

​Onze school, ´The Soaring Eagle School´ is van Taoïstische oorsprong, dus we nemen al deze praktijken mee. Tijdens onze week verkennen we het bewustzijn in het lichaam, openen we de poorten van de Qi-energie (Levensenergie), vinden enkele van onze mentale patronen en laten ze los.

Wat ontvang je hier in en waarom doe je het?

  • Maak verbinding met je eigen lichaam, geest en ziel
  • De Qi – Energie voelen
  • Ontspan + Loslaten
  • Blokkades in de energiestroom in het lichaam vinden en ermee werken
  • Houdingsoefeningen – Afstemming van het lichaam
  • Wervelkolomoefeningen – laat de pijn in wervelkolom en je hele rug
  • Ontspan de zenuwen / Ontspanning
  • Stijging van het immuunsysteem
  • Versterking van je spieren, pezen en banden
  • Aarding op aarde, zelfvertrouwen vergroten

Wat oefenen we
 Qigong 8 stukjes Brokaat (Baduan jin) – de meest voorkomende klassieke en zeer gemakkelijk te leren Qigong, rekken, opening van de sensatie van de energie en voering naar inwendige organen.

3 energieschommelingen – dynamische Qigong, Gods playing in the clouds, 5 dierlijke Qigong (dieper strekken). Dit zijn andere Qigong vormen en we zullen kijken naar de medische, energetische en spirituele aspecten van deze vormen. 

Ook het gevechtsaspect van Martial Arts, zoals basisstoten, trappen en houdingen, die ook belangrijk zijn voor het uitvoeren van een juiste manier van Qigong.

Voor gevorderde beoefenaars is er een speciaal programma, gericht op hun eigen niveau van Martial Arts, inclusief de hele vorm  van Tai Chi Style Yang, Family Yao. 

Deze week is van 13 – 20 juli en wordt gegeven door Eva Bergerova. Zij spreekt Engels, maar kan ook redelijk goed Nederlands spreken en verstaan. Haar tweede week zal zijn van 28 september – 5 oktober.

Preau is een plek om tot jezelf te komen, te genieten, verbonden te raken en weer op te bloeien. De accommodatie, het eten, de natuur, de mensen van Preau en de ruimte om te genieten, maken de week compleet. Iedereen kan deze week meedoen. 

Meer inhoudelijke informatie over deze week kun je krijgen bij Eva of klik hier.

Eva Bergerova: +31 6 23883406 | eberger@kpnmail.nl 

Datum & Tijd week 1: 13 juli (17.00) t/m 20 juli (10.00) 

Prijs: €345,00 (320,00 vòòr 1 Juni).

Datum & Tijd week 2: 28 september (17.00) t/m 5 oktober (10.00) 

Prijs: €345,00 (320,00 vòòr 15 augustus).

Boeken via Mathilde van de Mheen info@preau.nl, 0573-221199 

Saryo & Eva geven na de eerste Qigong week hun ZomerDANSweek op 20-27 juli