5 Ritmes

De 5 Ritmes is ontwikkeld door Gabriëlle Roth (USA). Haar liefde voor dans, beweging en het werken met mensen brachten haar tot het inzicht dat energie werkt in golven met daarin 5 fasen. Zij noemde dit de 5 Ritmes en verbond dat met de dans. In de twee boeken die ze schreef “dans het leven” en “dansen naar extase”, vertelt ze haar weg naar deze vorm en gaat ze dieper in op de dans.

Het is een dynamische, maar ook een stille dans. Het brengt je naar buiten en naar binnen en uit je denken. Het verlegt je grenzen en maakt je onderbewuste zichtbaar. Het is een spirituele workout voor lichaam, hart en ziel en brengt dit met elkaar in verbinding.

VLOEIEND | Aarde: een doorgaande beweging zonder begin of eind. Het ritme om te aarden en te verbinden met onszelf in alle aspecten en met alles om ons heen.

STACCATO | Vuur: de kracht van de beat in beweging, in ons lijf. Elke beat doet je lichaam bewegen en nodigt je innerlijke vuur uit om wakker te worden.

CHAOS | Water: alles loslaten en je overgeven aan de dans. Je laat iedere controle los en volgt de diepe wijsheid van je lichaam.

LYRISCH | Lucht: een diepe duik in de licht en speelsheid van je dans. Laat je gaan en geniet van de ruimte om je heen en stap in het spel van het kind.

STILTE | Compassie: laat alles samenkomen in de stilte. Hier vind je de alomvattende aanwezigheid. In alle eenvoud vind de dans zijn afronding.