Zomer Dansweek in Frankrijk – 2024

Alchemie van het Hart

Deze zomerweek gaat vooral over dans. Desalniettemin zullen we naast De Vijf Ritmes dans ook andere vormen van expressie en creativiteit gebruiken om dichter bij onszelf te komen. Het is een creatief proces waarin je wordt uitgedaagd om je kracht te verbinden met je binnenwereld en dit expressie te geven op de dansvloer. Op deze manier komen we dicht bij dat wat er in ons hart leeft. Het wordt een speelse en mooie reis met als doel om meer te ontspannen in wie je bent en om jouw vrijheid en plezier te vinden of te verruimen. Het is een week met een lach en een traan en waar alles een plek heeft. De natuurlijke flow van het hart is deze week de leidraad. 

​De beweging van het hart is heel simpel; het wil geven en ontvangen vanuit compassie en liefde. Het fysieke hart laat het bloed naar binnen stromen en stuurt het ook weer op pad naar alle uiteinden van ons lichaam. Zo is ook de energie stroom van het hart. De potentie van het hart is dat het heel veel kan ontvangen, transformeren en weer door kan geven. Helaas lopen veel mensen rond met een gekwetst of beschadigd hart en is die natuurlijke flow onderbroken of zelfs soms afgesloten. Hoe vinden we het natuurlijke ritme weer terug van ons hart. 

​Iedere dag zullen we De Vijf Ritmes dansen om te bewegen wat bewogen wil worden en om ons steeds meer verbinden met ons hart. We beleven de herinnering, het gevoel, de gedachte, de blijdschap, verdriet of de boosheid in onze dans. Naast de dans zullen we andere manieren, zoals meditatie, Qigong, Klanken en ArtExpress gebruiken om dit proces te ondersteunen. 

We verblijven op een prachtige plek en dansen in een prachtige zaal. Het eten is subliem en de natuur is super. De accommodatie is heerlijk en verbind ons met onze eigen oorspronkelijk en natuurlijk ritme. 

​Wij werken met De Vijf Ritmes, Theater, Open Floor, Stepping out of the Story concept, meditatie, Qigong en Martial Arts.

Deze week is geschikt voor iedereen tussen de 16 en 99 jaar en die bereid is om zichzelf beter te leren (her)kennen. Ook als je leven op een dood spoor zit of je hebt burn-out klachten, ben je welkom om het hart weer te vinden, maar absoluut ook wanneer het leven je toe lacht en je een weg zoekt om dat expressie te geven.

De week geeft je handvatten om: 

1. In contact te zijn en blijven met wat er in jou gebeurd.

2. De kracht in jezelf te voelen en daar mee naar buiten te treden.

3. Op verschillende manieren expressie te geven van die innerlijke wereld.

4. Je eigenwaarde op te krikken of terug te krijgen.

5. Het leven te voelen stromen in jezelf en dat je dit mag delen.

6. Te zijn wie je bent en dat je dit mag laten zien.

7. Blijer in het leven te staan en jezelf te waarderen.

8. En nog veel meer…..

“Wilde nog zeggen dat ik het zo bijzonder vind hoe jullie de groep zo onzichtbaar aanwezig hebben gestuurd. Zowel helemaal op de achtergrond, alle ruimte gevend aan de eigen weg van de mensen en de groep, als heel dichtbij en zorgvuldig aanwezig naast ons. Wat een leraarschap. Wat een geschenk” Madeleen Bloemendaal (2018)

Eva Bergerova: +31 6 23883406 | eberger@kpnmail.nl

Saryo van Lakerveld: +31 6 48152072 | saryo@kpnmail.nl

Datum & Tijd: 20 juli (17.00) t/m 27 juli (10.00) 

Prijs: €345,00 (320,00 vóór 1 juni).

Dit is exclusief verblijfskosten. Kijk hier voor de prijzen

Voor meer info over de week, ga naar https://www.preau.nl/5-ritmes

Boeken via Mathilde van de Mheen info@preau.nl, 0573-221199 

***Eva geeft op 13-20 juli en 28 september-5 oktober haar Martial Arts, Qigong en energie weken