Openfloor

Open Floor is een dynamische, soms stille beweging/dans, waarin we onderzoeken wat ons in beweging brengt. We leren onze gewoontes en patronen te begrijpen door dieper inzicht en zelf bewustzijn. Hoe meer we de verschillende reacties in onze bewegingen belichamen, hoe meer we kunnen terugvallen op onze veerkracht om het leven met flexibiliteit en gemak te benaderen. Om te verbinden: met jezelf, je lichaam, je gevoelens en gedachten. Om je vandaaruit te verbinden met elkaar, je mededansers en de wereld om je heen.

Hoe kunnen we alles wat ons beweegt letterlijk in beweging brengen? Je vreugde dansen, klein geluk ervaren, dicht(er) bij jezelf komen, wilde passie voelen. Hoe beweeg je boosheid, verdriet of angst, waar voel je dat in je lichaam?

Bewust dansen met thema’s op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Je bewust worden van je eigen behoeftes en grenzen. Ontdekken dat je altijd in relatie bent met iets of iemand. Waarin er tijd is voor je eigen dans, de verbinding met de ander en verbinding is met de groep en het grotere geheel.

Als docent werken we met een aantal bewegingsprincipes. Bewust worden van  bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, etc. en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken, ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans.

Open Floor Internationaal www.openfloor.org

Open Floor Nederland https://openfloor.nl