dance is the hidden language of the soul

DANS

Welkom op onze danspagina. Hier vind je de verschillende vormen van Conscious Dance waar wij mee werken. We noemen het Conscious Dance, omdat het allemaal gericht is op meer bewustzijn brengen in onze gewoontes en patronen, zodat we hier ruimte in kunnen maken. De dansvloer is je oefenplek waar je de ruimte hebt om dit bewustzijn toe te laten.

Ons lichaam vertaalt de hele dag door wat er in ons leeft. Wat we voelen, denken, ervaren, gewaar zijn en dit communiceren we in onze beweging naar de wereld om ons heen. Ook deze buitenwereld is altijd in beweging en communiceert met ons. Wanneer we deze dans bewuster kunnen beleven, komen we meer in contact met ons hart. Het lichaam vertaalt dan wat er in het hart leeft.

Als het hart zich via het lichaam kan uiten, dan stroomt het leven door je heen. Alles wat daar opgeslagen ligt zal vrijkomen en energie krijgt geen ruimte meer om vast te gaan zitten. Het leven zal rijker worden, omdat je dichter bij jezelf komt en meer vanuit je essentie leeft. In ons wezen zijn we liefde, de dans brengt je weer een stukje op weg om liefde te leven.

In de overgave naar de levensstroom, herken je je eigen spirit. De kracht van deze levensenergie kent geen grenzen en gelooft niet in de dramaverhalen van jezelf. Er is geen herkenning van- en geen zwelgen in het verhaal waar je zoveel in hebt geïnvesteerd. Je komt in het gebied van niet-denken en diepe verbondenheid met jezelf en alles.