Myth of life – Griekenland

Where myth and nature meet in dance

Week van Ancient Wonder in Griekenland met: Dance – Qigong – Mythology – Theatre – Ritual

We nodigen je graag uit voor onze “vroege zomer” avonturenweek!

* Het onderwerp van deze week is verbinding maken met pure natuur door middel van mythologie, creativiteit en dans.

Onze dans, Qigong, rituelen en creativiteit vinden plaats in de natuur nabij de zeer pure rivier Acheron, in de bergen van Epirus en op het strand van de Ionische Zee.

We zullen onze life DJ skills en Silent Disco set of speakers gebruiken voor onze dansmomenten. Na het dansen kun je je altijd verfrissen in de stromen van god Acheron en uitrusten op zijn witte botten (de rotsen).

Onze energie zal gericht zijn op verbinding met de natuur en het ontwaken van de mythologische stem in onze ziel. Waarom mythologisch? Waarom Griekenland? Onze Europese cultuur is daar geworteld. Ook al zijn we ons er niet van bewust, het zit in onze genen en in onze verhalen maakt het deel uit van ons. We leven nog steeds de archetypen van oude verhalen. Het ontwaken van de mythologie en archetypen in ons geeft een duidelijker doel en aardt ons in onze ziel. Via de archetypen verbinden we ons met een veel groter energieveld dan ons persoonlijke veld.

We zullen de verhalen van sommige mythen heropenen, zoals de Demeter/Gaia/Moeder aarde/Acheron/King Hades/Persephone/Helios, en dat alles zal tot ons komen als inspiratie. We zullen onze eigen versies van mythen creëren – Creative Mythology.

*Acheron was een zoon van Gaia en Helios en een God. Hij hielp de Titanen in de strijd tegen de goden en Zeus transformeerde hem in de rivier als wraak. In de Mythen ontmoet de rivier de Acheron de rivier de Styx, waar de zielen van de overledenen oversteken naar het Hades-koninkrijk. Acheron is een echte rivier, Styx een mythische rivier en zo ontmoet de mythologie de natuur op een prachtige manier. Het water van Acheron is zeer zuiver. Als je de rivier ingaat word je omringd door witte rotsen, je voelt je in de omhelzing van een jonge god.

Programma

* Elke morgen Qigong en energie werk op het terras of ergens anders om energie op te wekken.

* Samen ontbijten aan de rivier. Bereid ook de lunch voor om mee te nemen. Indien nodig is er een winkel in het dorp.

* Open ruimte houden voor vrije tijd (strand o.i.d.)

* Dansen op de Dallas-brug. Dit is een wandeling van 40 minuten door de bergen (gemakkelijk terrein), met prachtige uitzichten, en onderweg doen we rituelen en meer.

* Wandelen naar de Acheron Springs. Loop eerst naar Dallas Bridge en dan moet je door het water lopen. Onderweg kun je dansen. Conditie op hoog niveau. (Optioneel).

* Een dag naar het strand aan de Ionische Zee met dans en zwemmen.

* (Solo/ koppel/groep) optredens in het archeologische amphitheater Cassope + plan B. U kunt de artiest of het publiek zijn

* Negromanceion van Acheron. Op bezoek bij de dode zielen.

Praktisch

Datum: 11 – 18 september, 2024

Tijd: 10:00 – 17:00

Plaats: Acherontas, Griekenland
Acherontas, Griekenland

Workshopkosten: 325,00 (excl accommodatie & reiskosten)

Hotel: Acheron Springs-Markou Ilias, Acheron, Griekenland. Kijk hier voor een impressie van de plek.

Verblijf per persoon en per nacht, incl. ontbijt: orientation price.

Bed in tweepersoonskamer (2 enkele bedden) – €35,00

Bed in driepersoonskamer (3 enkele bedden) – €28,50

Bed in vierpersoonskamer (4 enkele bedden) – €25,00

Eénpersoonskamer €55,00

Kosten deelauto huren: ntb

Vlucht: Vanaf Amsterdam vlieg je naar Preveza. De prijs is afhankelijk van wanneer je boekt, maar hou rekening met een prijs vanaf €325,00 (excl bagage met Transavia). Dus hoe sneller je boekt, hoe goedkoper het is. Preveza is ongeveer 45 minuten van Acheron met de auto.

*Neem op tijd contact met ons op wanneer je deel wilt nemen aan deze week, zodat we praktisch alles samen kunnen brengen.